Nog even doorbijten: 5 tips om de laatste weken van de winter te overleven

Ik was al helemaal klaar voor de lente, maar opeens begint het te snééuwen in Brussel. Whaaat?! Onder het mom van ’embrace every season’, hierbij 5 tips om de winter te overleven – ook als je er geen zin meer in hebt.

Bezoek een tentoonstelling

Februari en maart zijn meestal de maanden waarin er toffe tentoonstellingen starten. Zoals die over wonderen in Museum Catharijneconvent en barok in het Rijksmuseum. Ik plan ook nog een dagje Gent voor de tentoonstelling over Van Eyck en ik zou ook die Immersive Experience van Monet weleens willen meemaken. Zoek even op internet – er bestaan tal van lijsten met actuele tentoonstellingen – en plan een dagje uit. Maakt jou het uit dat het hondenweer is, je bent toch lekker binnen.

Ga lunchen in dat leuke café

Weinig is lekkerder dan aan een rosé nippen op het terras, am I right? Maar voordat het terrasseizoen van start gaat, is het tijd om nog eens wat koffie- en lunchtentjes vanbinnen te zien. Doe research op Instagram of Pinterest (via accounts van cityblogs of lokale #influencers) om nieuwe hippe – of juist gouwe ouwe – tentjes te ontdekken en nodig iemand uit voor koffie of lunch.

Maak iets van je winteroutfits

Beloofd, die capsule wardrobe komt er heus een keer, maar voorlopig doe ik het nog met te veel kleding in m’n kast – waarvan ik 70% te weinig draag. Deze koude dagen zijn ideaal om die hmmm-misschien-was-het-toch-een-miskoop-kledingstukken te dragen. Keer die mand met sjaaltjes en sieraden eens om en probeer er een mooi geheel van te maken. Om ze over een paar weken in dozen te stoppen en hopelijk héél lang niet aan te hoeven raken.

Ga naar de schoonheidsspecialiste

Kou doet je huid geen goed – dus kom maar door, schoonheidsbehandeling! Te duur? Je wenkbrauwen laten epileren door een professional of gewoon een nieuw verzorgingsproduct kopen geeft ook al dat gevoel dat je jezelf héél goed verzorgt.

Doe vrijwilligerswerk

Tja, het is allemaal niet niks, die winter, maar besef wel dat je niet de zieligste persoon op aarde bent. Dagelijks zie ik rillende bedelaars op de stoep zitten, een kleffe deken om zich heen en een lege koffiebeker bevend in de hand. How to help? Kleingeld geven is één ding, maar ik help liever een instantie die op regelmatige basis zorg draagt voor daklozen. Weet je in ieder geval dat je werk / geld goed terechtkomt. Kijk of er iets te doen is in jouw buurt (bijvoorbeeld via Serve The City of NL Cares).

Zet ‘m op, nog even. Voor je het weet kun je fietsen met je rits open (kreeg jij daar ook zo’n triomfantelijk gevoel van als kind?) of, nog beter: met zonder jas naar buiten.

Hoe staat het eigenlijk met je goede voornemens? Onlangs schreef ik een artikel met tips om de focus op je doelen te houden.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven