Favorieten van de maand – januari 2020

Happy 2020! Januari was goed. En behoorlijk lang. Veel gebeurd, gedaan en geleerd. Baan opgezegd, geskied in Oostenrijk en Vlaamse tv gekeken. Hierbij mijn favorieten van de maand januari!

Boek // ‘t Hooge Nest – Roxane van Iperen. Een heftig, maar belangrijk boek over het waargebeurde verhaal van de twee joodse zussen Brilleslijper tijdens de Duitse bezetting. Ik vind het bijzonder dat de schrijfster dit verhaal ontdekte toen ze zelf naar dit huis – ‘t Hooge Nest – verhuisde. Voor mij een reminder om alert te blijven: achter iedere voordeur, achter ieder mens kan een bijzondere geschiedenis schuilgaan.

Film // Die ene keer dát ik een film kijk is meestal een sentimental journey naar mijn kinder- of tienerjaren. In januari was dat What a Girl Wants met Amanda Bynes in de hoofdrol (ja, die van She’s The Man). Met Colin Firth als rijke Britse vader, Londen als decor en een te schattige jongen als tienervriendje. Hoe onschuldig! Tienerfilms uit de jaren 0 are my favourite.


Serie // Brooklyn 99. Kijk even onderstaand fragment – dat geeft een beetje aan hoe de serie is. Politiedingen, maar vooral veel humor. Hi-la-risch!


Televisieprogramma // Kamp Waes, een Vlaams programma waar normale burgers getraind worden door de Special Forces van het Belgische leger. Eerlijk, ik heb in tijden niet zo’n leuk programma gevolgd. Dat ik in m’n badjas een theetje drink terwijl de kandidaten afgebeuld worden, heeft daar misschien iets mee te maken. Je kunt Kamp Waes kijken via de VRT.


Podcast // Een van de weinige redenen dat ik naar de sportschool ga, is dat ik ongestoord kan luisteren naar podcasts. Tip: The Slow Home Podcast – Jacki Carr on redefining balance (and making room for failure). Over waarom fouten maken niet erg is, het belangrijk is om je waarden te bepalen en te ontdekken waar je energie van krijgt.


Song // Dit nummer, en dan vooral de overgang tussen de twee liederen in de vijfde minuut. Het is misschien uit je comfortzone, maar ik vind dit fantastisch.


Zelfgeschreven artikel // Oké ik speel een beetje vals, maar het interview dat ik met een psycholoog had over goede voornemens (gepubliceerd op 31 december) was echt een eyeopener. Heerlijk relativerend. Lees: 10 tips om je focus op je goede voornemens te houden.


Aankoop // Een salontafel van zwart marmer. Blij mee!


Instagram-account // De tekenares Nina Cosford, @ninacosford. Haar tekeningetjes maken me blij en zijn heerlijk normaal.


Uitje // Skivakantie in Oostenrijk met mijn schoonfamilie. Skiën is niet echt mijn ding, maar de hele entourage – sneeuw, schnitzels, Oostenrijkse balkonnetjes, de zenmomenten in de gondel naar boven, bergtoppen zover je kunt kijken – is echt heerlijk.

Favorieten van de maand januari - wintersport in Ladis, Oostenrijk

Recept // Uit het kookboek van Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet: gnocchi met spinazie en ricotta. Toen ik in Utrecht woonde maakte ik dat weleens als er iemand kwam eten. Ziet er fancy uit en zo smaakt het ook – en het is binnen een paar minuten klaar.


Iets nieuws dat ik uitprobeerde // Via Facebook vond ik een taalbuddy. Zij wil Nederlands leren, ik Frans! Elke week spreken we af en praten over het leven, reizen, cultuur, lifestyle et cetera. Erg leuk!


Life-event // In januari heb ik mijn contract opgezegd bij de taalschool waar ik parttime werkte. Dat hele lesgeven was niet echt iets voor mij. Ik werk daar op freelancebasis verder als webredacteur en in de tijd die overblijft ga ik me écht focussen op mijn freelancebedrijf.


Levenswijsheid // Durf op te geven. Focus je op wat wél goed gaat, waar je wel goed in bent.


Hotspot in Brussel // Léopold Café Presse, Louizalaan 102. Altijd gezellig druk maar niet té. Vooral mensen die rustig aan het werk zijn en wat vrienden die bijpraten. Opvallend weinig influencer-miepjes and that is a good thing. Goede koffie, houten banken met gekleurde kussens, verschillende soorten tafels en stoelen, wand met Belgische stripboeken en het allerleukste: fietsen aan het plafond. Mijn favoriete werkspot op dit moment.


Elke maand deel ik mijn favorieten van de afgelopen maand, van recepten tot boeken en podcasts, van tripjes tot mooie citaten. Wie weet inspireert het jou!

Dit waren mijn favorieten van de maand januari! Heb je die van december ook al gelezen?

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven