Favorieten van de maand – december 2019

December is mijn absolute lievelingsmaand en ook dit jaar was het weer een bijzondere. Een kerstconcert, twee dagen Parijs, Kerst in Nederland: dit waren mijn favorieten van de maand december.

Even vooraf: deze rubriek is nieuw! Elke maand hoop ik mijn favorieten van de afgelopen maand te delen, van recepten tot boeken en podcasts, van tripjes over de grens tot mooie citaten. Wie weet inspireert het jou!

#1 Nachtje Parijs

Joost en ik hebben ons voorgenomen om ieder jaar vlak voor Kerst een nachtje of weekend weg te gaan naar een Europese stad. Gewoon voor dat ultieme kerstgevoel. Dit jaar gingen we voor mijn lievelingsstad: Parijs! En dat was echt magisch. Hoogtepunten: Galeries Lafayette (vooral de kerstboom in het midden, de speelgoedafdeling en het dakterras), de prachtig versierde straten rondom Place Vendôme en de vele leuke winkeltjes in Le Marais. En wij maar stappen (want: ov-stakingen). Was het waard.

#2 Verjaardag van mijn vader

Als je me persoonlijk kent, weet je dat dit jaar heftig was voor onze familie. Op 14 juli kreeg mijn vader een ernstige hersenbloeding die hem bijna zijn leven kostte. Wonder boven wonder heeft God zijn leven gespaard en gaat het nu boven verwachting goed met hem. Op een zaterdagmiddag in december vierden we zijn 61e verjaardag met vrienden en familie. Je kunt je voorstellen dat dat bijzonder en emotioneel was.

Familiefoto eerder dit jaar, toen mijn vader voor het eerst een middag naar huis mocht.

#3 Recept: pompoenstamppot

In my forever hometown Goes is een nieuwe Jumbo Foodmarkt geopend en wauw, wat een winkel! Je ziet, huisvrouw Eline is enthousiast. Terwijl ik niet eens van boodschappen doen houd (ik stap dagelijks een Carrefour To Go in voor drie dingetjes). Maar deze supermarkt heeft echt alles. Zo ook heerlijke maaltijdpakketten, mijn favoriet so far is pompoenstamppot met feta en hazelnoten. Je bent even aan het snijden, maar het resultaat mag er zeker zijn. Aanrader!

#4 Kleuradvies

Joost lacht me steeds uit als ik met m’n kleurenwaaiertje rondloop, maar ik heb afgelopen maand voor mijn verjaardag dus een kleuradvies gekregen. Bij Wouke van Puriz! Het was een leuke middag en het resultaat verbaasde me: ik ben dus een zomertype (en geen herfst, zoals ik dacht). Doei miskopen. En doei, alle rood-oranje kleding uit mijn kast. Dat ruimt op!

#5 Disney On Ice

Een vriendin had kaartjes gewonnen voor Disney On Ice (hilarisch dat ze überhaupt aan die prijsvraag meedeed) en de laatste week van december was het zover: we gingen naar de show! We zaten tussen alle kleine kindjes die enthousiast zwaaiden naar de schaatsers en onder hun stoel lagen van het lachen als Goofy weer eens omviel. Ik vond Belle en het Beest het leukst (‘Roep je moed en moordlust bij elkaar’, hoe ongeschikt is dit lied voor kinderen hahaah), de rest van het publiek werd wild van sneeuwpop Olaf. Serieus, het is een leuke show! Mocht je geld over hebben en je kinderen verwende snotneuzen willen maken (óf per ongeluk een prijsvraag winnen), ga er dan zeker heen.

#6 Feestdagen

Uiteraard verdienen de feestdagen ook een plek in dit rijtje. We waren de hele week van Kerst in Nederland te vinden. Tussendoor heb ik af en toe moeten werken, maar ik kon lekker rustig aan doen. Het was heerlijk! Met vrienden afgesproken in Goes, Utrecht en Den Haag, Kerst bij familie in Goes en Putten. In Utrecht uiteraard even binnengelopen bij de Sissy Boy want die mis ik erg in België.

Ook Oud & Nieuw was gezellig. Net als vorig jaar in Warschau kwamen er dit jaar ook vrienden langs in Brussel. Aftelmoment was op het Poelaertplein, met uitzicht over de stad – en dus veel vuurwerk. Leuk!

Eindje wandelen met neefje Lars
Ganzen in Goes

#7 Festival of Nine Lessons and Carols

Ik wilde dit jaar graag naar zo’n typisch kerstconcert. Ik stuitte op een Festival of Nine Lessons and Carols-dienst in de Holy Trinity Church hier in Brussel en ging er lastminute heen. Zat stampvol toen ik binnenkwam, ik vreesde dat ik weer naar huis zou moeten gaan omdat er geen plek meer was. Maar toen kwam de koster die me wilde helpen. We liepen met z’n tweeën naar voren (tussen alle chaos en volle rijen door) – en jahoor, er was nog een plek vrij. Op de eerste rij. Tussen de mensen die moesten voorlezen. Ghehe. Beste plek terwijl ik 18:57 binnenkwam. Voelde me een beetje schuldig. Maar mán wat heb ik genoten van het concert.

Mooie zonsondergang op 30 december. Love it!

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven