3 blogs van mij die nog op het internet rondzwerven

Wie mij een beetje kent, weet dat ik veel in het rond schrijf. Professionele artikelen, hoofdstukken voor een meidenboek, korte verhalen en kaartjes – maar ook persoonlijke blogs. Hierbij een bloemlezing van wat er allemaal van mij nog op dit internet te vinden is. En ja, een beetje gênant is het wel.

1. Wat Paul Walker voor mij betekende

Wat actualiteit betreft had ik in 2013 al door hoe de blogwereld werkte; anderhalve dag nadat The Fast and the Furious-acteur Paul Walker overleed, zette ik deze blog online. Over het schaamteloze datingsiteverleden van mijn beste vriendin en mij. Wisten wíj veel wie Paul Walker was…

“De dames van wie we (/Jort) het hart op hol lieten slaan vroegen vaak om beeldmateriaal. Hmm, daar viel wel iets op te verzinnen. We typten gewoon de eerste voornaam die in ons opkwam in op Google.”

Lees hier: Wat Paul Walker voor mij betekende


2. Alles wat je (niet) moet weten over supermarkten

In de Albert Heijn XL Utrecht Overvecht viel de stroom een keer uit en tijdens een vriendenweekend in Frankrijk ‘leenden’ we ooit een winkelkarretje dat we zo in ons busje tilden. Wat ík allemaal niet heb meegemaakt in een supermarkt! (*cynische ondertoon*). Hoe ik ooit als schrijver serieus genomen ben is een wonder…

Mijn moeder ontdekte dat mijn oogkleur best op die van Philip Cocu lijkt. Daar sta je dan, in de supermarkt, met een tijdschrift naast je hoofd, en een moeder die een foto van je maakt. De passerende vakkenvuller moest erom grimassen.”

Lees hier: Le supermarché, je l’aime


3. Klussen met Frank

Wie mij een beetje kent, weet ook dat mijn vader een eersteklas klusser is met altijd weer een goed idee op de plank. Zo bedacht hij hoe je een kapot smartlampje een tweede leven geeft. Zeker de moeite waard om deze DIY te bekijken. Zó jammer dat we deze rubriek geen vervolg hebben gegeven! Want echt, het leven zou zoveel makkelijker zijn geworden.

“Stap 3: Laat de lijm goed drogen. Hier is veel geduld voor nodig.
Stap 4: Pak een goed boek, het liefst mooie literatuur of een boek over vogels, om te lezen tijdens het wachten.”

Lees hier: Klussen met Frank #1: Fietsverlichting


Bovenstaande blogs schreef ik destijds vooral voor de grap. Wel met een onderliggende moraal: soms moet je het leven niet al te serieus nemen. We komen al genoeg van die poserende fashionbloggers, perfect gestylede koffies en helderwitte keukens (met één tof rond houten Riverdale-dienblad tegen de muur) tegen. Mijn insteek: wees origineel en wees niet bang om jezelf te laten zien. Deze blogs zijn veel gelezen en kregen veel enthousiaste reacties op sociale media. Tof toch?

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven