Favorieten van de maand – februari 2020

Februari was kort, maar krachtig! Ik bezocht Leuven (geweldige stad!), smeerde boterhammen met oudjes en maakte een blunder in het Frans. Hierbij mijn favorieten van de maand februari.

Boek // Ik was bezig in deel 4 van Narnia, Prins Caspian – maar had mijn boek bij mijn schoonouders laten liggen. Ik kwam er toch al niet zo goed doorheen (tot nu toe is deel 1, Het neefje van de tovenaar, mijn favoriete Narniaboek) dus ik ben een nieuw boek gestart: De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jawaran. Bevalt tot nu toe goed.

Film // Eíndelijk heb ik dan ook 1917 gezien. Van tevoren veel verhalen van gehoord – van ‘saaie verhaallijn’ en ‘historisch incorrect’ tot ‘gé-wél-díg’. Ik ben positief, vind vooral het filmwerk erg goed – en ik vind het héél grappig dat zowel Benedict ‘Sherlock Holmes’ Cumberbatch als Andrew ‘Jim Moriarty’ Scott een rol spelen.

Serie // Gilmore girls. Al vanaf moment #1 team Jess, who’s with me?

Televisieprogramma // Boer zoekt Vrouw! Leuk dat er eindelijk weer eens een Zeeuw meedoet.

Podcast // Heel Nederland heeft het al geluisterd inmiddels, maar ik luister graag het verhaal van De brand in het landhuis van de NTR. Boeiend verteld door de journalist.

Song // Way Maker, en dan de versie van Leeland.

Zelfgeschreven artikel // Over de baroktentoonstelling in het Rijksmuseum voor DagjeWeg.NL.

Aankoop // Mooie kaartjes in de museumwinkel van Musée des Beaux Arts in Brussel.

Instagram-account // @encorefrenchlessons. Leuk als je Frans wil leren!

Uitje // Een dagje Leuven. Wát een leuke stad is dat. Het is te vergelijken met Leiden, maar dan zonder de grachten. Rustig centrum, veel fietsers, hippe winkeltjes, prachtige pandjes, overal studenten, een Middeleeuws begijnhof… Echt een aanrader voor een nachtje weg.

Recept // Om de winter nog even te vieren, gooide ik zoete aardappel + pastinaak + wortel in de oven. Volgens mij hebben we het gegeten met een hamburger.

Iets nieuws dat ik uitprobeerde // Ik hielp de buren van Petites Soeurs des Pauvres – een bejaardentehuis waar nonnen werken – met boterhammen smeren voor de daklozen. Dat was zo bijzonder! Sommigen bejaarden smeren zelf ook mee, en dat levert hilarische gesprekken op.

Frans woord // Toen ik met mijn Franse taalmaatje afsprak, regende het heel hard buiten. Ik probeerde een zinnetje te formuleren als ‘Ik ben blij dat mijn jas een capuchon heeft’ — waarbij ik het Frans-klinkende woord capuchon gewoon gebruikte. Begint ze heel hard te lachen. Wat blijkt: wat wij een capuchon noemen, is in het Frans capuche; en in het Frans is capuchon het woord voor ‘dopje’, zoals op een fles of pen. Ghehehe.

Levenswijsheid // Bijbelse nederigheid is: een punt bereiken waarop je niet meer aan jezelf denkt.

Hotspot in Brussel // Wolf! Dé foodhall van Brussel. Leuke entourage en veel keuze uit eten. Onze favoriet is de falafelbar.

Ah ja en ik heb voor het eerst het Atomium bezocht! We zijn niet naar binnen gegaan (veel te duur), en dat is ook maar goed: iedereen zegt dat het behoorlijk tegenvalt. Dus na wat foto’s gingen we weer terug.

Elke maand deel ik mijn favorieten van de afgelopen maand, van recepten tot boeken en podcasts, van tripjes tot mooie citaten. Wie weet inspireert het jou!

Dit waren mijn favorieten van de maand februari! Heb je die van januari en december ook al gelezen?

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven