Leuke koffietentjes in Warschau

Je moet er soms even naar zoeken, maar Warschau heeft veel leuke koffietentjes waarbij je sowieso goed zit voor koffie, smoothies, zoetigheid en een fijne sfeer. Hierbij mijn favorieten tot nu toe.

 

To Lubię
Verscholen in een Dominicanenkerk in het oude stadsgedeelte van Warschau zit To Lubię, een schattige koffiebar met heerlijke gebakjes en zoetigheden. Voor een extra romantische koffiedate moet je naar boven: hier heb je naast een knus plekje ook nog uitzicht over de schilderachtige straat én pak je zo een spelletje uit de kast.
Freta 8, tolubie.pl

 

Vincent Boulangerie Patisserie
De geur van verse croissants, kisten vol stokbroden achter de toonbank en oude mannetjes die kruiswoordpuzzels maken aan de bar: zodra je bij Vincent binnenstapt waan je je even in Parijs. En dat klopt ook wel een beetje: de oprichter van Vincent Café is namelijk een Fransman, Vincent Gauthier, die in 2008 de eerste Franse bakkerij in Warschau opende. Inmiddels zijn er negen vestigingen in de hoofdstad, waarvan ik die aan de Chmielna tot nu toe het fijnst vind. Zeg nou zelf: als je Zaz uit de speakers hoort, word je toch meteen enthousiast?
Chmielna 21, vincentcafe.pl

 

Shabby Chic
Als je erlangs loopt, snap je niet in één keer dat de drie ramen bij elkaar horen. Achter de deur zie je namelijk de toonbank, achter het raam daarna een wit-met-lichtroze ruimte – een beetje meisjesachtig, volgens omstanders – en achter het laatste raam een wat meer kleurige en sfeervolle kamer met kasten vol Engelse boeken. Die laatste was voor mij de reden om hier een ochtendje te werken. Met succes, want het is een chill café, niet al te druk – terwijl het middenin het toeristische centrum Stare Miasto zit. En ook nog eens goede koffie.
Piwna 20/26, facebook.com/ShabbyChicCoffeeAndWineBar

 

Czytadło
Het straatje oogt op het eerste gezicht wat duister, maar aan de Złota (haaks op de Chmielna) zitten meerdere leuke tentjes waar je terecht kunt voor ‘n goede koffie en een gezonde maaltijd. Bij Czytadło was ik een kwartier lang de enige klant – gek, want ze hebben er echte koffie, een boekenkast en een mooie donkerblauwe muurschildering – maar al snel kwam er een clubje oude mannen binnen. Daarna stroomde het vol en zelfs voor de boekenkast was serieuze aandacht.
Złota 11facebook.com/czytadlozlota

 

Green Caffè Nero
Je kunt er niet omheen in Warschau: op vrijwel elke straathoek en in elk winkelcentrum zit er wel een Green Caffè Nero, van oorsprong Brits. Ook hier genoeg keuze uit zoetigheid, verschillende soorten koffie en thee en niet te vergeten verse smoothies. Mijn favoriet is die aan de boulevard (ter hoogte van het fonteinenpark), met een groot (overdekt) terras met uitzicht op de rivier. En veel ramen, goede muziek en altijd genoeg plek. Love!
Bulwar Karskiego, greencaffenero.pl

 

Costa Coffee
Weer zo’n Britse keten, maar nog steeds origineler dan Starbucks. Het rood-met-houten-details-interieur bij Costa Coffee is altijd goed, maar nog liever zit ik op het terras. Zoals die bij Metro Politechnika, waar je op goede dagen heel wat zonuren meepakt. En dan ondertussen aan ‘n cappuccino nippen… Mmmm!
Armii Ludowej 14, costacoffee.pl

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven