Herfst in Łazienki Park

Het is de beste herfst óóit in Warschau, zeggen locals. Zo’n 18-20 graden, zonnetje erbij, herfstkleuren all over the way: wauw. Voordat de grauwe dagen beginnen, dwalen we nog even een middag door Łazienki Park.

Łazienki spreek je uit als ‘Wazjenki’ en betekent baden, refererend aan het ‘Paleis op het Eiland’ in het midden van het park. Dit paleis is in de zeventiende eeuw gebouwd als privébadhuis, werd een eeuw later verkocht aan de laatste koning van Polen, Stanisław Antoni Poniatowski – en sindsdien mag ‘t dus een paleis heten.

Inmiddels is Łazienki Park (inclusief paleis) open voor publiek en kun je heerlijk wandelen over de uitgestrekte paden, langs de vele paviljoenen en vijvers. Een absolute must tijdens een bezoek aan Warschau, in welk seizoen dan ook. Dit keer waren wij er op een zonnige zondag, waarschijnlijk het drukste moment van de week – maar zelfs als er honderden mensen lopen, heb je genoeg bewegingsruimte.

Het is er zó mooi dat zelfs stoere mannen in motorjacks foto’s van eendjes gaan maken.

Alsof je door een filmset van een romantische film loopt!

Overal staan #fashionbloggers en #influencers te poseren in hun mooiste outfit – terwijl ze bladeren vasthouden, of nog beter: in de lucht gooien – en daarbij liepen er óók nog eens drie bruidsparen rond. En geef ze eens ongelijk. Mijn sjaal matchte perfect met de herfstkleuren, dus dat moest ook even worden vastgelegd.

Ook leuk: er lopen pauwen rond in het park.


Tip: in de zomer (mei tot en met september) worden er op zondagmiddag Chopinconcerten gegeven in het park, om 12:00 uur en 16:00 uur bij het monument van de Poolse pianist Chopin. Wij waren er afgelopen zomer bij en ‘t was zeker de moeite! Neem wel een kleedje mee, dan baken je je terrein duidelijk af (want het is druk) én blijven je kleren netjes.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven