Love it: Warschau in kerstsferen

Het liet even op zich wachten – halverwege december pas de kerstverlichting aanzetten, welke stad bedenkt dat? – maar nu het eenmaal zover is, hebben we ook wat. Warschau schittert en straalt aan alle kanten en dat moet je gewoon zien! 

Hierbij wat plaatjes van het sprookje waarin we nu leven. Te beginnen in Stare Miasto, waar wij wonen – en waar alle lichtjes en kerstversieringen de pleinen en straatjes nu écht een hoog Anton Pieck-gehalte geven.

Ook de kerstmarkt in Stare Miasto, op de stadsmuur, is hartstikke gezellig. Fijn struinen langs de kraampjes met glühwein, worst-met-augurk, lolly’s, kerstballen, gebreide mutsen, sloffen, houten speelgoed en meer.

Bij Café Baguette heb je de lekkerste warme wafels!

In Nowe Miasto, het ‘nieuwe oude’ stadsgedeelte, is het fonteinenpark mooi verlicht. Eind oktober baalden we ervan dat de fonteinen leeg stonden, maar deze lichtshow is een leuk alternatief.

De trap naar boven brengt je op een van de mooiste pleintjes van Warschau, vind ik – Rynek Nowego Miasta, waar nu ook een grote kerstboom staat.

En tja, als je stad zo kerstig wordt, dan kan ons huisje niet achterblijven. Even goed kerstshoppen dus.

En mijn favorietje:

Het is dus echt genieten deze tijd – ondanks de kou en het feit dat het om 15:30 uur al donker is. Maar je hoort ons niet klagen!

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven